Showbiz
74

Hrvatica Fani Stipković nosi titulu "najseksi novinarke u Evropi i svijetu"

Piše: L. Č.
Hrvatska novinarka Fani Stipković privukla je pažnju brojnih medija u Latinskoj Americi koji su je proglasili najseksi novinarkom u Evropi, ali i svijetu.

Fani Stipković proteklih godina gradi uspješnu novinarsku karijeru radeći za brojne hrvatske magazine i TV kuće. Pamtimo je po angažmanu u emisiji Nove TV Red Carpet, gdje je imala priliku raditi intervjue sa brojnim zvijezdama kao što su Kaka, Cristiano Ronaldo, Roger Federer, Roberto Cavalli, Vin Diesel, Russel Crowe, Vladimir Kličko, Novak Đokovic, Rafael Nadal...

Pored svoje novinarske karijere, Stipković je bila i zaštitno lice raznih modnih kuća, a o njoj su pisali brojni mediji iz Argentine, Venecuele, Paname, Španije i drugih zemalja, koji su joj dodijelili titulu "najseksi novinarke u Evropi i svijetu".

Fani Stipković proteklih godinu dana živi u Madridu, gdje je magistrirala televizijsku produkciju i menadžment, te pokrenula vlastiti show.

U svom novom showu "Fani TV" bavi se temama kojima se oduvijek bavila - sport, moda, aktuelnosti, putovanja i lifestyle jer su to, kako kaže, teme koje i dalje, prema svim televizijskim statistikama imaju najbolju gledanost. Koncept emisije je takav da je kamere svaki put prate na svim njenim snimanjima po cijelom svijetu, a reportaže rade inspirirani američkim televizijama.

U razgovoru za Klix.ba Stipković kaže kako joj je bilo teško magistrirati na španskom i usvojiti sve detalje na jeziku koji joj nije materinji. Za magistarski rad je trebala producirati i osmisliti zabavan prime time show, od svakog detalja, počevši od kablova u studiju do televizijske prodaje.

"Nije bilo lako, teško je otići u stranu zemlju i napraviti nešto. No, znam da najbolje stvari ne dolaze lagano i vrijedilo je svake muke. Iskustvo i obrazovanje koje sam stekla na magisteriju je neprocjenjivo i sretna sam da danas imam vlastiti show, no isto tako mislim da sam tek na početku", kaže Fani.

Iskrenost, pozitivne namjere i zaljubljenost u posao

Za Fani kažu kako "uspije razoružati svakog sagovornika", a na upit o tome u čemu je tajna, kaže:

"Mislim da je bolje da pitate moje sagovornike, no ako je suditi prema onome što su mi rekli, vjerovatno u iskrenosti, pozitivnim namjerama i zaljubljenosti u posao".

Dodaje kako pravi novinar mora biti elokventan, strastven u poslu, znatiželjan, objektivan i obrazovan, te poznavati etiku novinarstva i raditi na svom egu, kako se nikad ne bi postavio tako da je zvijezda intervjua on, već osoba koju intervjuira.

"I mora biti uporan. Mora dobro poznavati temu, ne biti površan i pokazati sagovorniku da se dobro pripremio. I najvažnije, pogotovo za domaće novinare, mora vlastite predrasude o nekome spremiti u ladicu prije nego izađe iz kuće", smatra Fani.

U toku svoje karijere suočavala se s brojnim izazovima, a najteže joj je, kaže, bilo doći do velikih, ekskluzivnih intervjua, jer su zahtijevali višemjesečni, a nekada i dugogodišnji trud i rad.

"Ljudi vide samo finalni proizvod, a ne znaju šta stoji iza toga. Na velikim svjetskim televizijama novinari uglavnom samo odrađuju novinarski posao, a to je intervjuiranje, no u ovom slučaju ja sam radila sve: kontaktirala zvijezde, odradila intervju i radila produkciju i postprodukciju. I sretna sam zbog toga, to me napravilo kompletnim televizijskim novinarom", navodi Fani, te dodaje kako su još jedan od izazova sa kojima se suočavala bile predrasude, no kako joj je to bio samo dodatni poticaj, budući da je "osoba koju inat pokreće".

Kaže kako joj titula najseksi novinarke laska jer "svaka žena voli dobiti kompliment", no time se ne opterećuje previše. Dodaje kako dosta ulaže u svoj izgled, no ne smatra kako je on najvažniji, te kako je kod žene puno važnije kako se drži, kako zrači i kako se ponaša.

"Mislim da sam više ulagala u dugotrajnije stvari, kao što su obrazovanje, karijera i spiritualnost, i to je razlog da se uvijek dobro osjećam. Mislim da je to tajna mog izgleda, sretna sam, ispunjena i pozitivna. Zračim ljubavlju i ne razmišljam o negativnim stvarima. Kada uz to dodate svakodnevno vježbanje i dobru ishranu, te izbjegavanje junk fooda, kao i loših ljudi, ne možete izgledati loše", kaže Fani.