Višak kilograma
20

Houdek o preprekama u karijeri zbog kilaže: Mogao sam ostati mali, debeli Željko

I. S.
Foto: Pixsell/Matija Habljak
Foto: Pixsell/Matija Habljak
Pjevač Jacques (Željko) Houdek govorio je o problemima s kilažom i otkrio da li su oni utjecali na njegovu muzičku karijeru.
Houdek je prije nekoliko dana objavio da će kuponima za pizzu nagraditi osobu koja ispriča najbolji vic koji je čula o ovom njemu. Prilikom gostovanja u Dnevniku Nove TV naveo je kako je glasio pobjednički vic: "Žak je samo jedan, za drugog jednostavno nema mjesta."

Ipak, ovaj mali "eksperiment" pokazao je da je veliki dio publike ne misli da bilo koga treba vrijeđati zbog fizičkog izgleda. Houdek je naglasio da je svjestan toga da se pretilost ne treba predstavljati kao pozitivan trend, prenosi portal Dnevno.

“Istina je negdje u sredini, među nama. Ja sam neko ko se više od 20 godina bavi pjevanjem. Mogao sam ostati mali, debeli, talentovani Željko koji sjedi u svojoj sobi. Mogao sam čekati da izgubim kile pa da stanem na scenu. To je posao koji zahtijeva jedan određeni izgled", objasnio je.

Bio je dovoljno hrabar i rekao je: "Ne, ja to ne mogu čekati. To je moja lična borba, ali idem ostvariti svoje snove. Idem pjevati i pisati svoje pjesme."

"Danas sam tu gdje jesam. Moja borba još uvijek traje. Uvijek sam ponavljao da ne želim pružiti primjer da je pozitivan trend biti debeo. Otvoreno sam pričao o svom problemu", rekao je.

Iako je debljina itetako problematična, ne trebamo stigmatizirati ljude s viškom kilograma.

"Debeli ljudi nisu lijeni, glupi ni nesposobni. Oni su itekako uspješni i ima mnogo primjera za to. Svi imamo neki emocionalni ili zdravstveni problem koji zatim postaje fizički problem. Ulazimo u neki začarani krug iz kojeg ne možemo lako izaći vani. Kad nas javnost osuđuje, onda je još teže izaći iz tog kruga. Hajmo generalno, na svim razinama, biti ljubazniji. Budimo bolji jedni prema drugima", zaključio je.