Ricky Martin
0

"Homofobija je globalni problem"

Sarajevo-x.com
Ricky Martin (Foto: AP)
Ricky Martin (Foto: AP)
Pjevač Ricky Martin koji je prije nekoliko mjeseci javno priznao da je homoseksualac, posljednjih dana često govori u medijima o svom životu, ali i problemima s kojima se susreće zbog svoje seksualne orijentacije. Za agenciju AP, Martin je istakao kako je homofobija globalni problem.

Ricky Martin je nedavno priznao da se pomalo plašio svog priznanja da je gay, te da je plakao kao malo dijete kada je napokon javnosti rekao istinu, međutim sada se osjeća slobodnim i želi skrenuti pažnju na probleme homoseksualaca.

"Homofobija je globalni problem. To nije nešto što se dešava samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Ja sam priznao da sam gay, jer sam želio da se osjećam sretnije i slobodnije. Taj dan kada sam priznao dobio sam podršku brojnih ljudi diljem svijeta, a neki su mi pisali kako sam im upravo ja dao neophodnu snagu. To je divan osjećaj", kazao je latinoamerički pjevač.

Ricky Martin je istakao da je vrijeme da se stane u kraj homofobiji.

"Moramo zaustaviti mržnju. I kako sam kazao u svojoj autobiografiji, ja sam se plašio straha, plašio sam se odbijanja, a nisam trebao jer je život prekratak."