Showbiz
34

Hollywood u Veneciji: Sve spremno za vjenčanje Georgea Clooneyja i Amal Alamuddin

Klix.ba
(Foto: AFP)
George Clooney i Amal Alamuddin uskoro će izgovoriti sudbonosno "da" u Veneciji. Ceremonija će biti održana u hotelu sa sedam zvjezdica, a čin vjenčanja u gradskoj palači iz 16. stoljeća.

Na vjenčanje je pozvano oko 150 zvanica, brojnih holivudskih prijatelja. Clooney i Alamuddin su izgledali sretno i besprijekorno glamurozno, a prije vjenčanja su prošli kroz grad u čamcu nazvanom "Amore", ili "Ljubav". Svi gosti su prevezeni čamcima do hotela u kojem će biti održano vjenčanje.

Među gostima su Bono Vox i njegova supruga Ali Hewson, Cindy Crawford i njen suprug, Matt Damon i njegova supruga Luciana, John Krasinski i Emily Blunt, Bill Murray, urednica Voguea Anna Wintour, Clooneyjevi roditelji Nick i Nina, Alamuddini roditelji Ramzi i Baria, bratić Miguel Ferrer, glumac Richard Kind, glumica Ellen Barkin, glumac Thom Mathews...

Na svadbi će pjevati slavni Andrea Bocelli.

Sinoć je održana i proba prije samog vjenčanja. Paparazzi prate slavni par na svakom koraku, no izgleda da Amal ne smeta sva ta gužva - bila je prava zvijezda u crvenom saten haljini.

Amal je s večere otišla u društvu prijateljica, a George sa svojim prijateljima. Za vjenčanje nisu štedili, a potrošili su oko 2,5 miliona eura. Ovo je Clooneyev drugi brak, a Amal je njegova advokatica.