Showbiz
0

Holivudski scenaristi u štrajku

Sarajevo-x.com
Scenaristi i pisci iz Hollywooda stupili su u štrajk zbog, kako smatraju, male plaće, gotovo nikakvog poštivanja i poptunog omalovažavanja. Među njima su i poznati scenaristi serije "Lost", filma "Liar, Liar", a veteran ove profesije Janis Hirsch bila je među 10% onih koji su glasali protiv štrajka.

Holivudski scenaristi se već duže vremena žale na svoju situaciju, a sada su stupili i u štrajk - prvi put u 20 godina, kako bi se izborili za dio onoga što im pripada, izvijestio je Associated Press.

"Pogledajte koliko nas je i shvatit ćete sve. Među nama nema nikoga ko se protivi ovim štrajku", izjavio je Carlton Cuse, izvršni producent televizijske serije "Lost"

Predsjednik Udruženja "Motion Picture and Television Producers", Nick Counter, izjavio je kako nije iznenađen ovim štrajkom.

"Spremni smo razgovarati i završiti ugovor ovog vikenda", izjavio je Counter za medije.

"O ovome se više nema šta razgovarati. Možemo samo pregovarati o novcu jer u ovom gradu samo time možete zadobiti poštivanje", izjavio je Paul Gual jedan od dvojice scenarista koji su radili na filmu "Liar, Liar" i "Heartbreakers".

Njihovim štrajkom neće biti poremećene televizijske šeme niti TV produkcija. Naime, televizijske kuće imaju dovoljno scenarija i završenih emisija i serija do početka sljedeće godine.