|

Holivudske zvijezde otkrivaju gdje drže osvojene Oscare i druge nagrade

Holivudske zvijezde otkrivaju gdje drže osvojene Oscare i druge nagrade
2
Klix.ba
26.2.2019. u 09:33
11
komentara
2

dijeljenja
Holivudske zvijezde otkrivaju gdje drže osvojene Oscare i druge nagrade Ilustracija: Shutterstock
Neke od zvijezda koje će biti spomenute kroz tekst imaju više osvojenih nagrada, ali ih ne žele držati na vidljivim mjestima iz različitih razloga. Stranica People prikupila je informacije o tome gdje poznate ličnosti drže osvojene Oscare.
Penelope Cruz i njen suprug Javier Barden su na ovogodišnjoj dodjeli Oscara otkrili kako svoje trofeje drže na mjestima na kojima nisu toliko upadljivi.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


"Nisu sakriveni, naprotiv, možemo ih vidjeti u uglu. Ako nekome nedostaju, može jednostavno otići i uzeti ih. Ali kada završi, ostavlja ih tu gdje im je mjesto i vraća se u dnevni boravak", kaže Javier.

Tom Hanks je, pored srca mnogih, osvojio dva Oscara. Prvi je za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Philadelphia" 1994., a drugi za "Forrest Gump" samo godinu dana kasnije. Glumac je na crvenom tepihu skromno izjavio kako trofeje drži na polici pored svih ostalih koje je njegova porodica prikupila.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


Ovogodišnja dobitnica Oscara za najbolju glumicu Olivia Colman našalila se kako će novu nagradu držati na posebnom mjestu - u krevetu.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


"Moj muž još uvijek ne zna za ovu odluku, a neće mu ni smetati", kroz smijeh je izjavila Olivia.

Glumica Viola Davis ističe kako ona svoje nagrade čuva u uredu, ali kako bi ih vrlo rado držala u garaži da nije njenog muža koji želi da one budu na "pristojnom" mjestu.

Anna Paquin je prvog Oscara osvojila 1994. godine kada je imala samo 11 godina, a dokaz da se nije umislila zbog nagrade je činjenica da ga glumica drži blizu čizama na dnu ormara. Ne želi ga pokazivati jer smatra da bi njenim prijateljima bilo neugodno ako bi ga vidjeli, jer bi smatrali da ga moraju prokomentarisati.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


"Držim Oscara na polici iza knjiga jer mi je jako čudan. Čak i nakon što sam ga dobila, nisam ga postavljala direktno na policu nego sam ga čuvala sakrivenog. Mislim da je razlog tome činjenica da sam ga dobila u teškom periodu života te me sad asocira na to", rekla je Gwyneth Paltrow.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


Jedna od onih koja posebno cijeni nagrade koje je dobila je Goldie Hawn koja svoje kipiće drži u sobi za meditaciju. Smatra ih važnim dijelom historije i želi da budu vidljivi baš u toj prostoriji.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


"Moj menadžer čuva mog Oscara kod sebe u kući jer je kod mene previše 'prometno'", rekao je Jamie Foxx. Emma Stone i Alicia Vikander su uradili sličnu stvar te Emmin Oscar stoji kod njene majke, dok je Alicia svoj dala prijatelju u Los Angelesu na čuvanje. Jennifer Lawrence je svoju nagradu ostavila na klaviru svojih roditelja.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


Kate Winslet je izjavila kako svog Oscara drži u kupatilu. Izjavu je popratila činjenicom da svi uvijek žele uzeti nagradu, pronosati je i opipati.

"Uvijek me pitaju gdje ga držim i koliko je težak. Tako da sam odlučila, ako je iza šolje onda je jednostavnije zaobići cijelu situaciju", kroz smijeh je rekla Kate.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


Priču je zaključila Natalie Portman koja je s osmijehom na licu izjavila kako uopće ne zna gdje bi njen Oscar mogao biti.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


"Možda je u sefu ili na sličnom mjestu. Zaista ne znam, nisam ga vidjela već neko vrijeme. Ne smatram da bi mali zlatni čovjek trebao biti nešto čemu se divimo te tome učim i svoje dijete. Puno je vrednijih stvari, a upravo zato Oscar nije izložen na vidljivom mjestu", rekla je Natalie.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...