Prati ih mnogo žena
29

Holivudske ljepotice "manjak higijene" smatraju tajnom svoje ljepote, izostavljaju jutarnju rutinu

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mnoge žene odustaje od jutarnjeg umivanja i tvrde da im je koža zbog toga ljepša. Među njima su i pojedine holivudske zvijezde.

Među holivudskim ljepoticama koje su odustale od jutarnjeg umivanja su i Salma Hayek, Kirsten Dunst i Sharon Stone, koje ipak tvrde da postoje određena pravila kojih se treba pridržavati ako zaista želimo da nam ovaj "manjak higijene" bude od koristi.

Salma je prije nekoliko godina uzburkala javnost kada je rekla da uopće ne pere lice ujutro. Pokrenula je niz komentara o tome kako je to nehigijenski. Međutim, izgleda da je poznata glumica pokrenula trend jer danas sve više žena primjenjuje upravo taj princip. Salmina tajna je jako jednostavna.

"Uvijek perite lice navečer. Očistite ga baš dobro. Ne morate vodom ga prati ako ne želite, samo je bitno da ga očistite detaljno. Ali, zato nemojte ga prati ujutro, nikad. Vaše lice tokom noći ispušta ulja koja su potrebna za hidrataciju i vraća se normalna pH vrijednost. Možete samo isprskati lice vodom ako želite", objasnila je glumica.

Ove taktike se pridržava i Kirsten Dunst, koja ističe da nikad ne ide na spavanje neočišćenog lica, ali i da nikad ujutro ne koristi nikakve preparate za čišćenje.

Naime, ako biste i navečer i ujutro preparatima čistili lice, ono bi veoma ubrzo ostalo bez prirodnog ulja koja ga čine mladim i elastičnim. Neki dermatolozi se s ovim potpuno slažu, dok drugi smatraju da se i tokom noći na licu skupljaju nečistoće, posebno ako živite u gradu, gdje ima puno smoga i prašine. Ipak, ove dvije glumice tvrde da je baš u tom njihova tajna.