Počast njegovoj karijeri
45

Hoćemo li Brucea Willisa ponovo vidjeti na velikom platnu? Tarantino ga želi u novom filmu

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Quentin Tarantino se sprema za svoj 10. film, za koji mnogi vjeruju da će mu biti posljednji. Prema nekim izvorima, čini se da Tarantino ima na umu posebnu ulogu za Brucea Willisa, s kojim je sarađivao na raznim projektima.

Tarantinov predstojeći film zove se "The Movie Critic" i prati titularnog kritičara koji radi u malom časopisu 70-ih. Willis bi igrao malu ulogu, navodi The Express, koji je informacije dobio od neimenovanog izvora.

"Quentin se još nije obratio Bruceovoj porodici - i potpuno će se povinovati njihovim željama ako kažu da je previše bolestan", rekao je izvor, "Ako je to slučaj, on ima za cilj da pokuša da u film ugradi kratak isječak iz jednog od mnogih Bruceovih prethodnih filmova".

Glasnogovornik porodice je također govorio za The Express, i iako su odbili da komentarišu ovo pitanje, rekli su da bi Willisovo pojavljivanje bilo prikladna počast njegovoj zadivljujućoj glumačkoj karijeri.

Tarantino je sarađivao s Willisom na filmom u "Pulp Fiction", filmu koji je osvojio više nagrada i oznaku jednog od najboljih filmova svih vremena. Objavljen sredinom 90-ih, film je također potaknuo Willisovu karijeru.

Willis se povukao iz glume 2022. godine objavivši da pati od afazije.

"Brusovim neverovatnim navijačima, kao porodica želeli smo da podelimo da naš voljeni Bruce ima zdravstvenih problema i da mu je nedavno dijagnosticirana afazija, što utiče na njegove kognitivne sposobnosti", naveli su tada u saopštenju.