Zvijezde poklanjaju pjesmu
0

Hit Michaela Jacksona "We Are The World" samo za Haiti

Sarajevo-x.com
Više od 75 svjetskih zvijezda okupilo se u ponedjeljak u Los Angelesu kako bi ponovo snimili humanitarnu pjesmu "We Are The World" iz 1985. godine. Pink, Celine Dion, Natalie Cole, Akon, Barbara Streisand i mnogi drugi, stajali su rame uz rame, pjevali iz sveg glasa u nadi da će pomoći žrtvama razornog zemljotresa na Haitiju.

Barbara Streisand opravdala je svoj status dive i velikog profesionalca, te je snimala iznova i iznova potpuno unesena u proces snimanja i pravila je pauze samo kad je morala da naštima glas.

Kad je reperu Lil' Wayneu rečeno da je dobio dio pjesme koji je pjevao Bob Dylan u orginalnoj izvedbi, on je bio zaista iznenađen.

"Pitao sam ih da li se šale. Zaista sam blagoslovljen što snimam ovu pjesmu zajedno sa legendarnim zvijezdama. U jednom trenutku sam zaboravio kako se pjeva, od silnog uzbuđenja", rekao je za Associated Press ovaj reper.

Kad je producent Quincy Jones prošle sedmice objavio da će ponovo snimati pjesmu "We Are The World" mnogi pjevači su željeli da budu u tom studiju i da daju sve od sebe kako bi pomogli žrtvama zemljotresa na Haitiju.

Pjesmu su napisali Michael Jackson i Lionel Richie.

U prvoj izvedbi prije 25. godina pojavili su se Tina Turner, Steve Vonder, Michael Jackson, Ray Charles, Diana Ross i drugi. Tada su uspjeli da skupe 21 milion dolara i sav novac je otišao u humanitarne svrhe za Afriku.