Oskarovka sasvim otvoreno
0

Helen Mirren: U krevet s režiserom nakon snimanja

Sarajevo-x.com
Helen Mirren
Helen Mirren
Iako ima plemićku titilu kojom ju je počastvovala britanska kraljevska porodica i dobitnica je najveće filmske nagrade Oscar za ulogu kraljice Elizabethe II, Helen Mirren izgleda ne mari previše za kraljevsko ponašanje, pogotovo ako se uzme u obzir nova fotografija za magazin Esquire.

Kako god, Helen je pokazala svoju domoljubnu stranu, čak ako je i britanska zastava, kojom se zamotala na fotografiji za Esquire, poslužila samo da pokrije njeno golo tijelo. Glumica koja je već u zrelim godinama, odnosno u 65. izgleda senzacionalno. Prošle godine je čak iza sebe ostavila i jednu od najseksipilnijih žena današnjice Megan Fox, kada je proglašena najseksipilnijom ženom.

Govoreći za magazin Q&A koji je objavio neke od njenih nezaboravnih citata uz zadivljujuće fotografije, Helen je pokazala koliki je stvarno domoljub. Glumica je osvojila 2007. godine Oscara za ulogu Elizabethe II u filmu Queen.

"Svaki put kada vidim kraljicu odmah pomislim: Oh, eno mene", rekla je Mirren. Dodala je da joj je najveći kompliment bio kada je dobila Oscara i kada joj je kolega Leonardo DiCaprio prišao, poklonio se i poljubio je u ruku, bez ijedne riječi.

Ona je rekla i to da je prava Britanka, da je tradicionalna i da poštuje britanske običaje, poput ispijanja čaja. Kada je u pitanju novac, Helen kaže da ne voli rasipnički način života i da ne zna zbog čega je dizajnerska odjeća tako skupa. Kaže da radije daje novac na dobru flašu šampanjca, nego na odjeću.

"Cijela ta stvar oko odjeće je potpuno luda. Možete dati jedan dolar u prodavnici jeftine robe za jaknu, a možete dati i hiljadu dolara za jaknu u skupoj prodavnici. Ali, kada vidite te dvije jakne na ulic, ne možete ih razlikovati", rekla je.

Kada je upitanju njen brak sa režiserom Taylorom Hackfordom, glumica kaže kako je teško igrati u filmu koji vam režira vlastiti suprug, ali da je dobro poslije toga otići u krevet sa režiserom.