Roman o propalom braku
0

Heather Mills piše knjigu o Paulu McCartneyu

Sarajevo-x.com
Heather Mills, bivša supruga Paula McCartneya piše roman o svom braku s planetarno popularnim članom "The Beatlesa". Nekadašnji model planira roman predstaviti kao fikciju, no prava namjera Millsove je da rasvijetli događaje koji su doveli do razvoda slavnog britanskog para.

U ugovoru, po kojem je nakon razvoda dobila odštetu od skoro 30 miliona eura, jasno stoji da o braku i razvodu ne smije pričati u javnosti.

"Ova knjiga biće javnosti predstavljena kao izmišljena priča, kao moderna bajka, ali čitalac ne treba biti genije da bi shvatio pravu istinu. Heather je isfrustrirana što niko nije čuo njenu stranu priče o razvodu", rekao je nepoznati izvor britanskom Daily Mailu.

"U romanu ima mnogo različitih likova, ne radi se samo o nesuglasicama bračnog para. Knjiga otkriva kako su ljubomorna djeca koju pjevač ima s prvom suprugom pokušala na sve načine da Heather prikažu kao oportunisticu koja trči za novcem njihovog oca", dodao je izvor.

Rock zvijezda Paul McCartney u romanu je prikazan kao nestabilna ličnost čiji um se izopačio nakon što je godinama tretiran kao božansko biće, a ne kao običan čovjek.