Showbiz
0

Heather Mills kupila "Drnovšekovu vilu"

FENA
Bivša supruga Paula McCartneya, Heather Mills kupila je u Sloveniji kuću uz Bohinjsko jezero, plativši za objekt u vlasništvu slovenske vlade 610.000 eura.

"Zadovoljni smo postignutom cijenom od 610.000 eura, a tome treba pridodati i porez na promet nekretnina", izjavio je za slovensku televiziju glavni tajnik Janšine vlade Božo Predalič.

Heather je kupila prizemnicu stambene površine 134 kvadratna metra. Sagrađena je 1952. godine za potrebe tadašnjeg republičkog izvršnog vijeća i obnovljena prije deset godina. Nalazi se u gornjem kutu Bohinjskog jezera, u šumi, a uz nju je i drvena brvnara.

Kuću na šumskoj osami na lijevoj obali Save Dolinjke koristio je 2002. godine u više navrata sadašnji predsjednik države Janez Drnovšek, pa su je lokalni stanovnici zvali i "Drnovšekova vila". Zbog racionalizacije upravljanja državnom imovinom zadnjih se godina koristila i za "sindikalni" turizam, a na javnom prikupljanju ponuda Heatherini zastupnici je ponudili su 40.000 eura više nego poduzeća Vegrad iz Velenja, drugi najzainteresiraniji kupac.

Heather u Sloveniju dolazi već dvadesetak godina, a zadnji put je tu boravila kako bi prebolila razvod sa slavnim Beatleom. Sada se nagađa da će se u Sloveniju možda i preseliti ili barem u njoj provoditi više vremena.

Od 2200 nekretnina koje su u Sloveniji prodane strancima nakon liberalizacije tržišta i ulaska u EU skoro 900 stotina su kupili Britanci, a tek nakon njih susjedi Talijani, Austrijanci, te nešto Nijemaca. Slovenija je nedavno otvorila i mogućnost da na osnovi reciprociteta nekretnine kupuju i Hrvati, ali najviše zbog interesa Slovenaca za tržište nekretnina u Hrvatskoj. U Ljubljani naime priznaju da za sada Hrvati nisu previše zainteresirani za slovenske nekretnine i da je interes u obrnutom smjeru nesrazmjerno veći.