Otkriva nova knjiga
0

Heath Ledger patio od bipolarnih smetnji?

Sarajevo-x.com
Australski glumac, koji je početkom godine preminuo u svom stanu u New Yorku uslijed slučajnog predoziranja lijekovima, navodno je patio od manične depresije, otkrila je to engleska novinarka Janet Fife-Yeomans u svojoj novoj knjizi.

U knjizi "Heath: A Family’s Tale" navodi se kao mogućnost da je Ledger zapravo bolovao od bipolarnog poremećaja, jer je navodno imao bezbroj simptoma povezanih s ovim stanjem, uključujući i nagle promjene raspoloženja.

Autorica nove knjige o glumcu, koji je za ulogu u filmu "Brokeback Mountain" bio nominiran za Oscara, sugeriše i da je raspad njegove veze s Michelle Williams mogao značajno utjecati na razvoj bipolarnih smetnji.

Yeomans je također navela i porodičnu historiju mentalnih bolesti, te je intervjuisala Heathovog ujaka Haydna Ledgera, kojem je nedavno dijagnosticirana manična depresija.

"Ne smeta mi da drugi ljudi saznaju da bolujem od bipolarnog poremećaja, ali strašno je što sam tek sada saznao od čega bolujem", otkrio je ujak zvijezde blockbustera "The Dark Knight".

Heath Ledger (28) je u vezi s glumicom Michelle Williams dobio kćerku Matildu Rose, koja je je krajem oktobra proslavila treći rođendan.