Holivudski producent
2

Harvey Weinstein pod istragom policije Los Angelesa zbog tužbe za silovanje

Klix.ba
Harvey Weinstein (Foto: EPA-EFE)
Harvey Weinstein (Foto: EPA-EFE)
Holivudski producent Harvey Weinstein pod istragom je policije Los Angelesa, nakon što ga je jedna glumica optužila za silovanje, seksualno zlostavljanje i uznemiravanje.

Iako su 32 poznate američke i evropske glumice putem društvenih mreža i medija prenijele svoja loša iskustva rada s Weinsteinom koji ih je pozivao u hotelske sobe i uznemiravao, zvaničnu tužbu protiv Wainsteina podigla je jedino italijanska glumica i manekenka. Kako su kazali iz policije, 38-godišnjakinja je odlučila ostati anonimna jer se plaši za sigurnost svoje porodice.

"Detektivi su ispitali potencijalnu žrtvu seksualnog nasilja u koje je uključen Harvey Weinstein. Istraga je u toku", naveli su iz policije Los Angelesa.

Nepoznata Italijanka jučer je više od dva sata razgovarala s detektivima. Ona tvrdi kako ju je Weinstein silovao u hotelu na Beverly Hillsu u februaru 2013. godine.

"Došao je u moju sobu nenajavljen. Postavljao mi je pitanja o meni, ali brzo nakon toga je postao agresivan tražeći da se skinem gola. Uhvatio me za kosu i prisilio da uradim nešto što nisam željela. Zatim me odvukao u kupatilo i silovao", ispričala je Italijanka u policijskoj stanici u Los Angelesu.

Kako mediji prenose, ova Italijanka veoma je poznata glumica u svojoj zemlji. Navodno je glumila u velikom broju italijanskih filmova, a danas živi s troje djece u Californiji.

Podsjećamo, Weinstein je također pod istragom njujorške i londonske policije.