Njegov drugi brak
274

Hari Mata Hari: Ne pada mi na pamet da se sada razvodim, to je skupa igračka

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Bh. pjevač Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, govorio je o ljubavi i braku s Jasminkom Ištuk.

Najprije je spomenuo da pjeva 40 godina i da je većina njegovih pjesama posvećena ženama. Dalje je otkrio šta je najvažnije za opstanak braka u današnjem vremenu.

"Najvažnije je da se ljudi u startu vole i onda sumnjam da išta može da ih razdvoji. U životu svašta pada ispred nas, svakakve kamenice, nesreće, ali ako su ludo zaljubljeni, sve se da prevazići", rekao je za Blic.rs.

Na pitanje da li kod njega traje ta zaljubljenost, odgovorio je:

"Ne pada mi na pamet da se sada rastavljam. Malo je to skupa igračka, duhovna, mentalna i finansijska."

On i Jasmina Ištuk su se vjenčali 2010. u Osijeku nakon 15 godina veze.

Napomena:

S obzirom na to da se u ranijem tekstu spominjao i sin Harija Mata Harija, našoj redakciji obratila se Maja Hadžismajlović uz molbu da objavimo sljedeću izjavu:

"Obraćamo se sa molbom svim domaćim i regionalnim medijima da poštuju časnu novinarsku profesiju i da se drže kodeksa iste, te da u člancima koji se odnose na profesionalnu karijeru Harija Varešanovića poštuju pravo na privatnost članova porodice, i da imaju u vidu činjenicu da oni nisu javne ličnosti. Moje obraćanje je proizvod tri decenije duge medijske torture nad našom porodicom, i sigurna sam da će i Hari Varešanović kao Makov otac čvrsto stati iza ove moje izjave, kao što je stao i Mak. U nadi da ćete uvažiti ovu molbu, srdačno vas pozdravljam."