Na početku njene karijere
74

Hari Mata Hari kolegicu je vinuo u visine: Pozatoj pjevačici napisao je najveće hitove

N. C.
Hari Mata Hari (Foto: I. Š./Klix.ba)
Hari Mata Hari (Foto: I. Š./Klix.ba)
Emina Jahović danas je jedna od uspješnijih pjevačica, a iza sebe ima brojne hitove. Međutim, malo ko zna da je ovu pjevačicu u visine vinuo Hari Mata Hari, napisavši joj neke od hitova na početku njene karijere.

Emina je postala poznata 2002. godine, nakon što je objavila album "Osmi dan". Zatim je išla na turneju s Hari Mata Harijem kako bi dodatno promovisala svoje pjesme.

Međutim, na samom vrhu balkanskih muzičkih top lista, Emina se našla nakon album "Radije ranije" kojeg je objavila 2005. godine. Na ovom albumu su se, između ostalog, našli njeni hitovi "Da l' ona zna" i "Uzalud se budim".

Upravo je Hari napravio njen najveći hit u karijeri "Da'l ona zna" i može se slobodno reći da ju je vinuo u sam vrh estradne scene. Također, on je autor i pjesme "Uzalud se budim".

"Dosta sam ja pomagao mladim kolegicama. Emini Jahović sam pomogao na samom početku njene karijere. Za nju sam napravio 'Da'l ona zna' i 'Uzalud se budim'. Najbolje njene pjesme. Sve je odskočna daska kada počinjete. Meni se njena pjesma 'Da'l ona zna' isplatila i duhovno i materijalno", rekao je Hari.