Zanimljiv događaj
87

Hari Mata Hari danas slavi 63. rođendan: Otac me kao bebu stavio u vreću i ukrao iz bolnice

D. J.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, danas proslavlja 63. rođendan.
Poznati bosanskohercegovački muzičar rođen je 16. januara 1961. godine kao drugorođeno dijete oca Reufika, mehaničara, i majke Zlate, koja je radila kao blagajnica. Najzanimljiviji događaj u njegovom djetinjstvu vezan je za rođenje, jer ga je otac ukrao iz bolnice.

"U Sarajevu je te godine bila izuzetno jaka zima. Novorođena djeca su masovno počela umirati jer grijanja u bolnici nije bilo. Otac je donio mami naranče, a mene je doslovno strpao u vrećicu i odnio u strahu da ne umrem od hladnoće. Stigao sam tako na zanimljiv način u topli dom", kazao je za Kurir.rs

Odrastao je na Vratniku, a djetinjstvo pamti kao najljepše razdoblje života i esencijalnu sreću nepokvarenu materijalizmom.

"Inače, roditelji su osamnaest mjeseci stariju sestru Sabinu i mene tretirali kao vršnjake, tako da su nas odgajali u istom duhu, a zajedno smo uvijek dobivali i batine. Glasio sam za manje-više dobro dijete, iako sam bio nestašan i redovno se tukao sa sestrom. Roditelji su me odgojili da budem samostalan, slobodan i skroman. Ponekad me te osobine nerviraju, jer mi fali nekih ekstrema u karakteru, ali sam s druge strane i ponosan na njih", ispričao je pjevač tada.

Nedavno je održao koncerte u Göteborgu, Skoplju, Štipu, a kaže i kako trenutno ne razmišlja o arenama.

"Arena nije u planu. Kad nešto novo snimim i kad arena postane druga priča... Sad je malo profilisana za određenu vrstu pjevača. Više bih ostao u ovakvim, intimnim prostorima, kakav je, recimo, Sava Centar ili ova dvorana", naveo je za Blic.