Jednaka prava
62

Hanks: Najbolje što se muškarcima može desiti na poslu je da im šef bude zahtjevna žena

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumac Tom Hanks smatra da bi mladi muškarci koji počinju raditi bilo koji posao, za šefa trebali imati jaku i zahtjevnu ženu. Ovaj savjet mladićima je dao tokom intervjua za The Washington Post povodom premijere svog novog filma "The Post", u kojem glumi s Meryl Streep.

"Mislim da je najbolja stvar koje se nekom mladiću može desiti na bilo kojem radnom mjestu jeste da radi za snažnu i zahtjevnu ženu. Sretan sam što sam imao takve šefice - Penny Marshall, Nora Ephorn, Amy Pascal i Stacey Snider. Radio sam s brojnim ženama koje nisu bile popustljive i koje su očekivale samo najbolje", kazao je Hanks.

Ovo nije prvi put da je slavni glumac dao svoju podršku ravnopravnosti spolova. U martu prošle godine, u sklopu kampanje HeForShe intervjuisala ga je glumica i UN-ova ambasadorica dobre volje Emma Watson. I tada se zalagao za jednakost.

"Ako se ne budemo neprestano borili za jednaka prava, jednake mogućnosti i jednake slobode za svakog člana ljudske rase, a ne samo za polovinu koju čine muškarci, onda smo potraćili sve što smo naučili", kazao je Hanks.

"The Post" je historijska drama zasnovana na istinitim događajima.

U vrijeme kada se novinarstvo nalazi pod optužbama za lažne vijesti, prva žena izdavač u historiji Washington Posta Kay Graham (Meryl Streep) i urednik Ben Bradlee (Tom Hanks) pokušavaju objaviti Pentagon Papers, političko zataškavanje vezano za Vijetnamski rat. Kako bi rasvijetlili dugo čuvane tajne, Kay i Ben riskiraju svoje karijere i slobodu.