U sarajevskoj medresi
101

Hanka Paldum u društvu Stjepana Mesića: Dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine

L. R.
Stjepan Mesić i Hanka Paldum (Foto: Instagram)
Stjepan Mesić i Hanka Paldum (Foto: Instagram)
Nekadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić trenutno boravi u Sarajevu, a društvo mu je pravila bosanskohercegovačka pjevačica narodne muzike Hanka Paldum.

Naime, kćerka Stjepana Mesića, Saša Mesić danas je u galeriji Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu predstavila svoje slikarsko umijeće izložbom "Sav taj jazz", a koju je otvorio upravo njen otac Stjepan Mesić.

"Danas je u galeriji Hanikahu Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, koja odiše posebnom duhovnošću, svekolikih mistika, izložbu slika 'Sav taj jazz' hrvatske slikarice Saše Mesić, otvorio je njen otac Stjepan Mesić, dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine", napisala je Hanka Paldum na početku svoje objave.

Tom prigodom, Hanka Paldum odlučila je podijeliti atmosferu druženja na svom Instagram profilu, gdje je u nizu fotografija pozirala sa Stjepanom Mesićem i njegovom kćerkom Sašom, a pridružila im se i Hankina kćerka Minela Brkić Jašar.

Hanka je također preporučila odlazak na izložbu svima koji žele uživati u živopisnim bojama Sašinih slika te na vela da će izložba biti otvorena do 9. maja.