Zanimljiva anegdota
103

Halid Bešlić se prisjetio vjenčanja na Romaniji: Otac nije dao da se oženim u Sarajevu, morao sam ići na selo

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Halid Bešlić se prisjetio svog vjenčanja na Romaniji kada su im tokom ceremonije sklapanja braka stigli "nepozvani gosti".

Zanimljivu anegdotu sa svoje svadbe Bešlić je otkrio tokom gostovanja u InMagazinu.

"Znači ovaj izvor Knežak u pjesmi Romanija, to je selo Knežina gdje sam ja. Ja u Sarajevu živim, ali meni otac nije dao da se vjenčam u Sarajevu nego sam morao ići na selo. Ne pika on meni vjenčanje ako neću tu, znaš. I ja ispoštujem oca. On je glavni, ne možeš ti...dok je živ bio, u nas je tako, dok je stari živ - njegova je zadnja. Nema tu priče, uvijek je tako bilo'', prisjetio se Halid Bešlić.

Vjenčali su se kod matičara u trošnoj zgradi lokalnog mjesnog ureda.

''U tom mjesnom uredu, vjenčanja dva godišnje. Ljeto je bilo, prozor je bio otvoren i odjednom ptice dvije tri dolete...mi taman da potpišemo...one su se zaletale, uletile u te prostorije, to je takav smijeh bio, takva zezancija, da je to bilo ludilo'', dodaje Halid.

Halid Bešlić u braku je suprugom Sejdom više od 46. godina. Halid Bešlić jedan je od najpoznatijih bh. pjevača narodne muzike, a njegova supruga Sejda mu je najveća podrška. Njihova ljubavna priča počela je u isto vrijeme kad i njegova blistava karijera u svijetu muzike.