Rodila jednog sina
44

Halid Bešlić o teškim trenucima: Moja supruga je imala tumor, zato nismo mogli imati još djece

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Halid Bešlić je otkrio dosad nepoznate detalje o privatnom životu. Naime, njegova supruga Sejda je imala tumor na jajniku.

Njih dvoje su u braku već 46 godina. Legendarni bh. pjevač je naveo kako suprugu nije upoznao na nastupu.

"U jednoj kafani gdje sam nastupao, na ulazu u Sarajevo, radila je moja svastika. Bila je kuharica i ona me je upoznala sa ženom. Ona nije izlazila po kafanama. Kada smo se upoznali, vidio sam da je to to. Zabavljali smo se pola godine i odmah poslije toga smo se vjenčali. Eto, tolike godine funkcionišemo i dan danas. Bilo je teških godina u našem odnosu, ali sve smo prevazišli. Kada smo bili mlađi, to je nekako i normalno", rekao je u emisiji "Premijera vikend specijal".

Halid i Sejda imaju sina Dinu. Dodao je kako žali što nemaju više djece, ali je na to utjecala njena bolest.

"Ja nisam osjetio trenutak kada sam bio otac. Imam samo jedno dijete. Moja žena je imala problema s jajnicima i zbog toga nismo mogli da imamo još djece. Imala je tumor na jajniku. To smo riješili operacijom i to je bila posljedica. Njima nikad ništa nije falilo. Ja sam stalno putovao, radio... Ne možete se baviti muzikom, a da budete stalno kući, zato kažem da nisam osjetio te trenutke na pravi način", naveo je.

U intervjuu je, između ostalog, otkrio i koje kolege iz svijeta muzike mu najviše nedostaju.

"Mladost mi nedostaje! Vrijeme prolazi, to se neće vratiti, ali mi mladost nedostaje. Što se tiče kolega, mnogi mi nedostaju... Moja generacija nas polako napušta. Nemaš sada s kim popiti kafu. Ima tu onih mlađih, ali ne ide da ja budem sa njim. Najviše mi nedostaju Kemal Monteno i Davorin... S njim sam bio jako blizak. Rastao sam se od njih. Mi smo bili kafanski ljudi, fale mi...", rekao je.