Bez veće štete
0

Hakovana internet-stranica Davida Beckhama

Sarajevo-x.com
Dok je poznati engleski fudbaler David Beckham slavio rođenje kćerke Harper Seven, haker, ili više njih, napao je njegovu oficijelnu stranicu, piše Mirror.
Srećom po Beckhama, haker nije načinio veliku štetu, nego je u gaglevlju internet-stranice davidbeckham.com postavio fotografiju na kojoj se vidi pas koji pokušava pojesti hranu naslikanu na posteru.

Osim fotografije, haker je napisao sljedeće "ScooterDAshooter = FAIL". Za sada nije poznato o kome se radi, no pretraživanjem ovog pojma putem Googlea je moguće pronaći nekoliko profila na stranicama za gamere. Nekoliko ih je registrovano i na PlayStation mrežu i na videoservisu YouTube. Pod ovim nickom je objavljen i video u kojem se objašnjava uobičajena metoda hakovanja internet-stranica.

No, Beckhamova internet-stranica nije pretrpjela ozbiljnu štetu s obzirom da je haker mogao napraviti pravi haos da je to htio učiniti.

"Oni koji su hakovali Beckhamovu internet-stranicu su mogli ubaciti zlonamjerni kod koji bi se proširio na kompjutere svih posjetitelja", rekao je Graham Cluely iz sigurnosne kompanije Sophos.