Showbiz
0

Haker otkrio tajni završetak posljednjeg dijela Harryja Pottera

Sarajevo-x.com
Haker koji sebe naziva ''Gabrijel'' tvrdi da ima saznanja o tome kako će spisateljica JK Rowling završiti popularnu sagu o "Harryju Potteru". Na internetu je objavio informaciju o tome šta će se dogoditi s likovima u sedmom i posljednjem dijelu priče o Potteru - "Deathly Hallows".

Gabrijel je na poznatom hakerskom sajtu Insecure.org rekao kako je jednom od uposlenika izdavačke kuće Bloomsbury poslao virus na e-mail. U razgovoru je također objasnio da je "taktikom napada" lako došao do kopije sedmog i posljednjeg dijela Harryja Pottera.

Izdavačka kuća Bloomsbury, koja očekuje da će prodati preko 3 miliona kopija knjige u toku 24 sata, poduzela ja elektronske zaštitne mjere kako se nešto slično više ne bi dogodilo.

Glasnogovornik izdavača izjavio je da neće komentarisati hakerove navode te da će čitatelji stvarnu priču moći pročitati samo u knjizi - kada bude objavljena.

Gabrijel objašnjava da su ga na počinjenje ovog djela motivirale riječi Pape Benedikta XIII. koji je ranije izjavio da Harry Potter usmjerava mlade prema novoj vjeri - neo paganizmu.

Ovo nije prvi put da se prijevremeno objavljuju neke tajne iz sage o Harryju Potteru. Naime, 2003. se jedan vozač iz Suffolka izjasnio krivim, jer je ukrao nekoliko stranica petog dijela Harryja Pottera i namjeravao ih prodati medijima.