Otvoreno o problemu
5

Gwyneth Paltrow: Zbog simptoma menopauze se naljutim u sekundi

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Gwyneth Paltrow želi promijeniti iskustvo s menopauzom za sve žene te se zato odlučila otvoriti i progovoriti o svom iskustvu. Dobitnica oskara je ove sedmice otkrila da je u periodu kad joj se simptomi menopauze tek pojavljuju.

"Mislim da se u fazi kad se simptomi tek pojavljuju primijeti dosta promjena. Mogu osjetiti promjene hormona, znojenje, promjene raspoloženja", rekla je Gwyneth dodavši da joj se nekad dešava da se naljuti bez ikakvog razloga.

Dodatni simptomi su neredovan ciklus, problemi sa spavanjem, problemi s vaginom i mokraćnim mjehurom i viši nivo holesterola.

"Povećala sam broj odlazaka na fitness, trudim se jesti što zdravije i to posebno za ručak", rekla je dodavši da prije nego je napunila 30 nije obraćala pažnju na svoje hormone, ali da ih sada provjerava svakih šest mjeseci da bi bila sigurna da je sve uredu.

Gwyneth kaže kako joj ovo nije prvo iskustvo s menopauzom, jer je posmatrala svoju majku kako prolazi kroz identične situacije.

"Sjećam se kad je moja mama prolazila kroz menopauzu i od toga je napravila toliko veliku situaciju, tad nisam shvatala zašto toliko mijenja raspoloženja", rekla je.

U saradnji s kompanijom Goop Gwyneth će lansirati produkt pod nazivom "Madame Ovary" koji je dizajniran da pomaže ženama u raznim fazama hormonskih promjena.