Gostovala u podcastu
0

Gwyneth Paltrow otkrila da je skoro umrla pri rođenju kćerke Apple

N. O.
Gwyneth Paltrow i Apple Martin (Foto: Twitter)
Gwyneth Paltrow i Apple Martin (Foto: Twitter)
Gwyneth Paltrow tokom pojavljivanja u podcastu glumca Daxa Sheparda i Monike Padman iskreno je govorila o iskustvu porođaja i svom tijelu te je otkrila da je skoro preminula rađajući kćerku Apple Martin.

Osnivačica brenda Goop otkrila je nove detalje o rođenju svog najstarijeg djeteta u razgovoru o "body positivity" trendu te izgledu tijela i ožiljcima koji dolaze uz proceduru carskog reza.

"Imala sam dva carska reza", prisjetila se na podcastu te otkrila: "Porod s kćerkom je bio hitan, bilo je ludo, skoro smo umrle."

Objasnila je da je njen carski rez ostavio ožiljak na koji se teško navikla: "Često pomislite: 'wow, to prije nije bilo tu'".

Paltrow nije ulazila u detalje vezane za rađanje kćerke Apple, ali je ranije rekla da je imala iskustvo bliske smrti i kad je doživjela pobačaj dok je bila trudna treći put.

"Imala sam loše iskustvo kada sam bila treći put trudna, nije išlo i zamalo sam umrla", rekla je za Daily Mail 2013.

Tokom gostovanja u podcastu Paltrow je također kritikovala vrlo nerealne pritiske i očekivanja koja dolaze uz društvene mreže, posebno za žene i izgled tijela nakon poroda.

"Hvala Bogu da nije postojao Instagram kada sam rađala", rekla je te pojasnila da kad vidi fotografije žena s ravnim stomakom dvije sedmice nakon poroda pomisli: "Wow, ja nisam ovako izgledala".