U Sarajevu
63

Grupa Zoster nastupit će 23. decembra u Domu mladih

N. C.
Grupa Zoster će 23. decembra u Domu mladih predstaviti svoj dugoočekivani album "Najgori", koji je dostupan na svim digitalnim muzičkim platformama te se uskoro očekuje i na vinilu i CD-u.

Zoster je bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, osnovana 2000. godine. Zoster je do sada objavio pet albuma koje karakteriziraju razni muzički žanrovi od reggae, ska, rock, blues, popa, a kroz sve žanrove kantautor Mario Knezović, autor muzike, teksta i frontmen, poetski i prirodno je stigao do vlastitoga autentičnog izričaja, koji je najviše obilježio grupu Zoster.

"Grupa Zoster iza sebe ima pet studijskih albuma koje možemo podijeliti u 2 faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi "Ojužilo" i "Festival budala", a drugoj "Imači kada", "Srce uzavrelo" i "Najgori". Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno, introvertnija, pa i mračnija", kazao je Mario Knezović.

Cijena ulaznice je 20 KM, a prodaja je na Platou. Skenderija/Biletarnica i online na www.event.ba. Koncert počinje od 20:00 sati.