Govorila za Vanity Fair
387

Grimes tvrdi da Elon Musk uprkos milijardama ponekad živi ispod granice siromaštva

N. O.
Elon Musk i Grimes (Foto: Twitter)
Elon Musk i Grimes (Foto: Twitter)
Grimes je u intervjuu objavljenom ove sedmice rekla da je njen bivši partner Elon Musk - najbogatija osoba na svijetu - ponekad živio "ispod granice siromaštva".

U razgovoru za Vanity Fair, pjevačica se prisjetila kako su jednom pronašli rupu na njenoj strani dušeka dok su živjeli u Los Angelesu. Umjesto kupovine novog, rekla je da je Musk predložio da umjesto toga donesu madrac iz njenog doma.

"Nije htio kupiti ni novi dušek", rekla je ona za magazin.

"Elon ne živi kao milijarder. On ponekad živi ispod granice siromaštva", otkrila je Grimes za Vanity Fair.

Kazala je kako se u jednom momentu zapitala zašto žive "u veoma nesigurnoj kući od 40.000 dolara gdje ih komšije snimaju, a nema obezbeđenja i gdje jede kikiriki puter osam dana zaredom".

U maju 2020. godine Musk je na Twitteru objavio da će prodati svu svoju imovinu i da "neće posjedovati kuću". Vjeruje se da trenutno živi u maloj montažnoj kući vrijednoj 50.000 dolara koju iznajmljuje od SpaceX-a.

Grimes je također ispričala za Vanity Fair kako se zbog zabavljanja s najbogatijom osobom na svijetu osjećala "zarobljena između dva svijeta".

U istom intervjuu, Grimes je otkrila da su ona i Musk tajno dočekali drugo zajedničko dijete, djevojčicu koju zovu "Y". Stariji sin para, X Æ A-Xii - izgovara se "X A.I. Archangel" - rođen je u maju 2020.

Nakon što je objavljen intervju, pjevačica se oglasila na Twitteru kazavši da su u međuvremenu ponovo raskinuli vezu.