Unatoč prozivkama publike
55

Grašo na koncertu u Beogradu izveo dva Oliverova hita: Radim to 20 godina i uvijek ću

I. B.
Grašo je održao svoje obećanje (Foto: Instagram)
Grašo je održao svoje obećanje (Foto: Instagram)
Petar Grašo održao je koncert u Beogradu oko kojeg se u proteklih mjesec dana dosta govorilo. Naime, pjevač je najavio kako ga planira posvetiti pokojnom Oliveru Dragojeviću, svom velikom prijatelju, no pjevaču koji ni za kakav novac nije želio pjevati u Srbiji.
Grašo je sinoć održao koncert u prijestolnici Srbije, koji je otvorio pjesmom "Jel' ti reka 'ko".

Kako prenose srbijanski mediji, rasprodana koncertna dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a prisustvovale su tu i pojedine poznate ličnosti domaće scene poput Nikoline Pišek, Dejane Rosuljaš i Viktorije Rađe. Također, Grašu je došla podržati i njegova supruga Hana Huljić.

Kako je obećao, pjevač je dio koncerta posvetio svom dragom prijatelju, pokojnom Oliveru Dragojeviću. Otpjevao je njegovu "Cesaricu" i pjesmu "Dva put san umra", koje su na ekranu ispratile fotografije legendarnog Morskog vuka.

Za beogradsku publiku ovo je bilo posebno emotivno (Foto: Instagram)
Za beogradsku publiku ovo je bilo posebno emotivno (Foto: Instagram)

Taj trenutak posebno je bio emotivan za publiku, koja je zajedno s Grašom pjevala dobro poznate hitove.

Ipak, vijest da Grašo namjerava pjevati Oliverove pjesme u Srbiji, nje blagonaklono dočekana od strane njegove publike. Tako jer jer Oliver u ovoj zemlji nije nastupao posljednjih 30 godina, tačnije od 1991. godine, što je bio njegov princip kojeg se držao do smrti.

"To je moj stav i ostao sam dosljedan sebi. Da nastupim u Srbiji, izdao bih svoje principe i stavove. Znam da moje kolege to rade samo zbog novca, a mene ni to ne zanima. Ostajem pri svome i ne vidim tu ništa neobično ili čudno. Dolazili su razni menadžeri, nudili sile novca, ne smijem ni reći kolike su to cifre, ali sve sam odbio. Imam princip", govorio je Dragojević.

Oliver koji je imao svoje razloge, zbog ove odluke nije brinuo za publiku, jer, kako je rekao, mogla ga je doći slušati bilo gdje. Upravo zato, mnogi su smatrali da Grašo koristi Dragojevića da se "ispromoviše".

To je, naposlijetku, prokomentarisao i sam pjevač, negirajući tvrdnje i izjavivši da se na ovaj način namjerava uvijek sjećati Olivera.

"Kao što je i gospođa Vesna Dragojević rekla da sam dio njihove obitelji, tako sam se i ja uvijek osjećao i nikada nikoga ne bih upotrijebio za vlastitu samopromociju, jer mi nije potrebno, a najmanje Olivera kojeg toliko volim. Na pitanje da li ću se i dalje kroz neke pjesme na svojim koncertima sjećati Olivera - hoću, jer to radim već 20 godina, i radit ću zauvijek", rekao je Grašo.