Reakcije na zabranu
283

Građani Srbije šalju podršku Selmi Bajrami: Kad Đoković sjedi s Ritom Orom, tom se smijemo

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ne stišava se bura oko Selme Bajrami i zabrane ulaska u Srbiju zbog pokazivanja dvoglavog orla.

I dok tamošnji mediji potpaljuju situaciju s naslovima kako "Selma Bajrami nastavlja provocirati na društvenim mrežama", brojni stanovnici te zemlje pružaju joj podršku.

Neke od poruka pjevačica je podijelila i na svom Instagram profilu, a posebno se ističe ona u kojoj je jedna od pratiteljica spomenula Novaka Đokovića.

"Novak Đoković sjedi i smije se sa Rita Orom (glasnogovornicom i zagovornicom velike Albanije) i ništa? Tada se smijemo i pravimo mimove. Ne želimo i ne upoređujemo već pričam koliko je banalno i jedno i drugo. Dok se ljudima koji nisu naši sugrađani zabranjuje pokazivanje orla, šiptari ne moraju da lijepe tablice dok prolaze kroz Srbiju", glasi komentar.

"Puno pozdrava i podrške iz Srbije draga, kod nas ćeš uvijek biti dobro došla da znaš! SNS go*na što nam rade tu smo nemoćni nažalost ali proćiće i njihovo nestat će u mišju rupu i onda ćemo se družiti ponovo, slobodno", napisala je jedna pratiteljica ispod Selmine posljenje objave.

Podrška i šale na račun ove bizarne situacije osvanule su i na platformi X.

Podsjećamo, Aleksandar Vulin se sam pohvalio da je bh. pjevačici zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama "ponosno pokazivala simbole Velike Albanije", odnosno dvoglavog orla.