Sasvim iskren
70

Goran Bare: Živim takvim životom da ne znam hoću li doživjeti sutra

I. S.
Foto: Pixsell/Željko Hladika
Foto: Pixsell/Željko Hladika
Hrvatski muzičar Goran Bare je u emisiji "Top Day" Barbare Kolar govorio o svojoj karijeri te životnim izazovima.

"Počeo sam pratiti vijesti, ali me to toliko baci u depresiju pa sam prestao gledati dnevnike. Pitam ljude kako je u Ukrajini, kolika je inflacija. Ne mogu to gledati, kada vidim te ljude koja je to hipokrizija, koji su to šarlatani. Mislim, izvinjavam se, neću ovo raditi na koncertima da se zna. Na koncerte dolazim samo da zabavim ljude i da se ljudi dobro osjećaju. Ovo što vam pričam moja su razmišljanja", rekao je.

Promijenio je listu pjesama koju izvodi na koncertima zato što je shvatio da je neke svoje dobre pjesme u potpunosti zanemario.

"Odlučio sam da barem malo promijenim to sve i da ubacim neke baš dobre stvari. Neki dan sam pustio sve. Slušao sam ono što nisam godinama i vidio da zaista ima prekrasnih stvari koje mi ne sviramo, koje su već iza mog doba. Mogu ih osjetiti, a nisu klinačke", ispričao je.

Dodao je i da neke pjesme jednostavno više nema smisla izvoditi zato što je ostario.

"Prvi album je bio žestok, pun energije, mladenački - bum, tras. Kako je išlo vrijeme tako je sve bilo lakše i lakše pa sam imao period gdje sam proučavao američku glazbu. Imam 58 godina i ne mogu sada pjevati 'Zbunjen i ošamućen'. Bio sam zbunjen i ošamućen kada sam imao 20 godina, sada više nisam", naveo je.

Novinarka ga je pitala planira li uskoro objaviti autobiografiju, s obzirom na to da ju je ranije nekoliko puta najavljivao.

"Ne znam. Živim takvim životom da ne znam hoću li doživjeti sutra ili preksutra. Ako bude zdravlja i veselja, napisat ću je", kazao je.