Brojne reakcije
52

Izjavu Goce Tržan mnogi smatraju seksističkom: Da nema tih na baušteli, niko ti ne bi rekao da si dobra riba

I. S.
Foto: Twitter/radnaskelax
Foto: Twitter/radnaskelax
Goca Tržan je u emisiji na K1 televiziji branila muškarce koji dobacuju ženama na ulici i tvrdila da se zbog toga one ne bi trebale osjećati ugroženo. Njena izjava nije naišla na odobravanje publike te je pokušala opravdati neumjesno ponašanje muškaraca.
Najprije je kazala da je trenutno na društvenim mrežama "poplava" klipova koji se tiču ljudskih prava i da se pojavio termin toksična muškost.

"Dolazimo do toga da lijepe žene i lijepi ljudi generalno privlače pažnju. Djevojke, da li ste nekada dožvjele da idete ulicom i da vam s neke građevine ili iz nekog auta neko svirne ili dobaci 'Joj, mala, jesi dobra'?", upitala je Goca publiku.

Nakon što su žene odgovorile da jesu, upitala je da li im je lijepo kad to dožive ili ih to nervira i seksualno uznemirava. Djevojke su rekle da su takvim situacijama osjećaju ružno, odnosno da im to nimalo ne prija.

"Što, bre, ružno? Jeste li vi normalne? Da nema tih na baušteli, niko ti nikad ne bi rekao da si dobra riba. Svi šute i niko te ne primjećuje na ulici", odgovorila je.

Ova njena izjava bila je povod za brojne reakcije na društvenim mrežama.

"Nadam se da njena kćerka ne prati ove savjete", napisala je jedna korisnica Twittera.

"Ta količina opuštenosti dok izgovara ovakve jadnosti, a pritom je majka ženskog djeteta. Grozota", dodala je druga.

"Žene u publici vidno zgrožene, ali ona viče i insistira", također je jedan od komentara.

Podsjećamo, Goca je 2018. godine tviterašima iz Bosne i Hercegovine poručila da su njihovi djedovi bili Srbi. Nakon toga je tvrdila da joj nije bila namjera nikoga vrijeđati te da nije obraćala pažnju na to kako se ko zove.