Priznala krivicu
0

Glumici Felicity Huffman prijeti zatvor do deset mjeseci zbog davanja mita na fakultetu

Klix.ba
Felicity Huffman (Foto: EPA-EFE)
Felicity Huffman (Foto: EPA-EFE)
Glumica Felicity Huffman uskoro bi mogla dobiti od četiri do deset mjeseci zatvora zbog uloge u skandalu vezanom za davanje mita na prestižnom koledžu.

Zvijezda serije "Očajne kućanice" našla se među 13 roditelja koji su se složili da se izjasne krivim usljed optužbi za prevaru. Ukupno 33 roditelja, među njima i Huffman, optuženi su da su koristili svoje bogatstvo kako bi upisali svoju djecu na prestižne fakultete. Oni su podmitili neke od članova administracije fakulteta.

Huffman je uputila javno izvinjenje zbog ovog slučaja, ali tužioci kažu kako to nema veze s njihovom odlukom da traže zatvorsku kaznu za glumicu.

U sporazumu o priznanju krivice navedeno je da će tužioci preporučiti zatvorsku kaznu, novčanu kaznu od 20.000 dolara te uvjetni otpust.

Tužioci su stoga preporučili niz presuda za Huffman i one koji su se izjasnili da su krivi. Federalni sudija će imati konačnu riječ kada će biti poznato šta će se desiti s glumicom.

Huffman se mora vratiti na sud 21. maja na raspravu o kazni.

Podsjećamo, još jedna glumica koja se našla u centru skandala o davanju mita je i Lorri Loughlin, zvijezda serije "Puna kuća". Ona nije priznala krivicu.