O ovoj reakciji se priča
32

Glumica vidno razočarana jer nije dobila Oscara, pratitelji pišu: To je zato što je crnkinja

D. J.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Reakcija glumice Angele Basset nakon što je njezina kolegica Jamie Lee Curtis osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada postala je hit na društvenim mrežama.

Nakon što je Jamie proglašena pobjednicom, publika je počela glasno pljeskati kao i ostale glumice koje su bile nominirane u toj kategoriji. Svi osim Angele Bassett i njezinog supruga. Angela nije ni ustala kad je Jamie krenula na pozornicu, a njezin postupak naljutio je mnoge.

"Žao mi je, ali Jamie Lee Curtis je ovo zaslužila", "Angela je bila baš bezobrazna. Jamie je na sceni od 70-ih. Mislim da je bilo vrijeme da osvoji Oscara", "Svi žele pobjedu, ali neće se to uvijek ostvariti. Ljutnja šteti izgledu", "Angela Bassett nije ni reagirala kada su pročitali Jamiejino ime", "Pa šta joj je? Možda je to bilo razočarenje, a možda šok", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Međutim, bilo je i onih koji su stali u obranu Angele smatrajući da Oscara nije osvojila jer je crnkinja.

“Angela Bassett je trebala osvojiti Oscara. Drago mi je što nije glumila reakciju kako bi zabavila idiote nego je pokazala kako se crna žena treba nositi s Hollywoodom koji ponovno baca nagrade na bijele žene. Sviđa mi se Jamie Lee Curtis, ali nije nadmašila Angelu Basset ili Stephanie Hsu", "Crnkinje su redovito nedovoljno plaćene, obezvrijeđene, nepoštivane i ignorirane. Večeras je ta bol bila opipljiva", neke su od reakcija na Twitteru.

Inače, kategoriji za najbolju sporednu glumicu su osim Jamie i Angele bile nominirane Stephanie Hsu, Kerry Condon i Hong Chau.