Emotivna posveta
267

Glumica Selma Blair boluje o multiple skleroze: Ako vidite da sam pala, pomozite mi da ustanem

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumici Selmi Blair (46) dijagnosticirana je multipla skleroza u augustu ove godine, a tek sada je odlučila podijeliti ovu vijest s fanovima objavivši emotivnu posvetu svojim prijateljima koji joj pomažu u njenoj borbi, ali i o simptomima.

"Bila sam u ovom ormaru i toliko sam zahvalna da sam ovo morala podijeliti s vama. Briljantna kostimografkinja Alisa Swanson ne samo da je dizajnirala odjeću koju ću nositi u novoj Netflixovoj seriji 'Another Life', već je brižno navukla pantalone na moje noge, navukla mi topiće, zakopčala dugmad na kaputu i ponudila svoja ramena da se oslonim. Imam multuplu sklerozu", napisala je na Instagramu.

Zahvalila se svim prijateljima koji su bili uz nju od trenutka kada je saznala od čega boluje, kao i prijatelju koji je "natjerao" da ode na pregled.

"Imala sam simptome godinama, ali nikada ih nisam shvatala ozbiljno dok nisam pala ispred njega pokušavajući riješiti ono što sam mislila da je uklještenje živca. Onesposboljena sam. Nekada padam. Ispadaju mi stvari. Pamćenje mi je maglovito, a lijeva strana traži upute od puknutog GPS-a. Ali radimo na tome i smijem se. Ne znam šta ću uraditi precizno, ali dajem sve od sebe", napisala je.

Podijelila je i fotografiju svoje glave kazavši kako je sve počelo od bolova u vratu. Kazala je kako joj se simptomi pogoršavaju, ali da daje sve od sebe da život proživi punim plućima.

"Uvijek vam se spava, to je jedan od simptoma. Želim spavati, ali ne spavam jer želim da moj život bude ispunjen. Želim se igrati sa svojim sinom. Želim šetati ulicom i jahati konja. Imam MS, ali sam uredu. Ali ako me vidite kako padam na ulici, slobodno mi pomozite da ustanem jer će meni trebati cijeli dan da to uspijem. Ovu bolest imam sigurno 15 godina i olakšanje je što sam konačno to otkrila i podijelila", napisala je.