Nije krila oduševljenje
23

Glumica osvojenu nagradu na dodjeli SAG Awards proslavila poljubivši kolegicu

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Jamie Lee Curtis nije mogla sakriti oduševljenje nakon osvajanja nagrade za najbolju sporednu glumicu na dodjeli SAG Awards te je poljubila kolegicu Michelle Yeoh, a snimak tog trenutka je ubrzo postao viralan na internetu.

Jamie Lee Curtis bila je preplavljena emocijama nakon što su je prozvali za dobitnicu nagrade za najbolju sporednu glumicu zahvaljujući ulozi u filmu "Everything Everywhere All at Once". Nakon što je prozvano njeno ime, Jamie je u zanosu uhvatila kolegicu Michelle Yeoh i poljubila je.

Poslije proglašenja 60-godišnje zvijezde za najbolju sporednu glumicu, održala je pobjednički govor koji je također ostavio utisak.

"Nosim burmu koju je moj otac poklonio mojoj majci - usput su se mrzili - ali moja sestra Kelly i ja smo rođene iz ljubavi i moj otac je bio iz Mađarske, a moja majka iz Danske i oni nisu imali ništa, ali postali su monstruozne zvijezde u ovoj industriji koju su toliko voljeli", kazala je.

Njena majka Janet Leigh postala je Hitchcockova plavuša kada je glumila u klasičnom psihološkom horor filmu "Psycho" iz 1960. godine.

Njen otac Tony Curtis bio je jedan od vodećih holivudskih glumaca tokom 50ih i 60ih, glumeći u filmovima "The Defiant Ones", "Some Like It Hot" i "Operation Petticoat".

"Moji roditelji su bili glumci, a ja sam se vjenčala s glumcem", izjavila je Jamie s podijuma, "Volim glumu, volim posao koji radimo, volim biti dio glumačke ekipe, volim ono što radimo jedni s drugima, to je divan posao".

Premda je i govor ostavio utisak, poljubac glumica je ipak privukao puno više pažnje te je "zapalio" društvene mreže.