Mostarka o svom kolegi
26

Glumica Ornela Vištica oprostila se od Šerifa Aljića: Bio je naš prijatelj još od 90-ih

D. J.
Foto: Instgaram
Foto: Instgaram
Glumica Ornela Vištica, Mostarka sa zagrebačkom adresom, oprostila se emotivnom objavom od legendarnog glumca Šerifa Aljića koji je preminuo u nedjelju.

"Žao mi je da je otišao i jedan od najboljih kazališnih glumaca Bosne i Hercegovine… Bio je dugogodišnji član Narodnog pozorišta Mostar, jedno vrijeme i ravnatelj. Bio je dobri duh grada na Neretvi, bio je čovjek dijaloga, ugodnog razgovora, vječnog osmijeha. Bio je naš prijatelj još od devedesetih"; započela je objavu ispod zajedničke fotografije.

"Moja prva predstava s kojom smo tada gostovali u Sarajevu vezana je bas za njega… Mogao je igrati sve, s nevjerojatnom lakoćom. Još kao dijete promatrala sam njegove geste, pokrete, rečenice… Uvijek je dolazio na moje gostujuće predstave u Mostaru, a drago mi je da smo potpisani i na istom filmu "Mrtve ribe". Hvala ti, dobri čovječe, počivaj u miru", zaključila je Ornela emotivnu objavu.

Podsjećamo, osim u pozorištu, Aljić je značajne uloge ostvarivao u serijama, filmovima i tv reklamama.

"Konjanik", "Obrana i zaštita", "Naša svakodnevna priča"... samo su neki od filmova u kojima je glumio tijekom dugogodišnje karijere.

Predstavom "Derviš i smrt", koja je, u režiji Erola Kadića, odigrana 2007., Aljić je obilježio 30 godina umjetničkog rada.

Preminuo je u 67. godini, a od njega su se oprostili brojni prijatelji i kolege.