Barbie Ferreira
43

Glumica o napuštanju popularne serije "Euphoria": Ne želim glumiti debelu prijateljicu

L. R.
Barbie Ferreira (Foto: Instagram)
Barbie Ferreira (Foto: Instagram)
Mlada glumica i plus size manekenka Barbie Ferreira nedavno je otkrila da je odlučila napustiti popularnu seriju "Euphoria" zbog toga što ne želi glumiti samo debelu prijateljicu.

U podcastu "Armchair Expert" negirala je glasine o svađi s producentom serije Sama Levinsona te da su ovu odluku donijeli zajedno. Glavni razlog njenog odlaska sa seta je to što je vidjela da njen lik ne može napredovati.

"Ne znam hoće li to biti opravdano i mislim da su obje strane to znale. Stvarno sam željela da ne budem debela najbolja prijateljica. Ne želim to igrati, a mislim da ni oni to nisu htjeli", objasnila je Ferreira u podcastu.

S obzirom na dugotrajno snimanje serije, ova mlada glumica je objasnila da želi nastaviti i s nekim drugim projektima, pogotovo kada bi njen lik u trećoj sezoni bio postavljen u sporedne uloge.

Njen lik Kate u ovoj seriji koja je nagrađena brojnim priznanjima, prikazivala je tinejdžericu koja je nezadovoljna svojim statusom među prijateljima, kreirala alter ego djevojke koja se na zahtjev snima klijentima i tako zarađuje.