Skijaška nesreća
0

Glumica Natasha Richardson u kritičnom stanju

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Britanska glumica Natasha Richardson u kritičnom je stanju u montrealskoj bolnici nakon što je teško povrijeđena u skijaškoj nesreći u Quebecu, javili su u utorak lokalni websiteovi.

People.com i IrishCentral.com javili su da je dobitnica nagrade Tony i supruga glumca Liama Neesona dobila povrede glave u ponedjeljak i da je prebačena u bolnicu u Montrealu.

People.com javio je da je Richardson (45) prvobitno prebačena u bolnicu u blizini mondenog skijaškog centra Mont Tremblant u Quebecu i da je kasnije prebačena u bolnicu u Montrealu.

Richardson je kćerka glumice Vanesse Redgrave i pokojnog režisera Tonyja Richardsona. Ona se udala za Neesona 1994., nakon što su zajednički nastupali u filmu "Nell" i imaju dva sina.

Richardson je dobila nagradu Tony za najbolju glumicu u 1998. za ulogu u mjuziklu "Cabaret". Također je glumila u filmovima "The Parent Trap" i "The Handmaid's Tale."

U januaru su Richardson i njena majka igrale ulogu majke i kćerke u koncertnoj verziji "Male noćne muzike", mjuzikla Stephena Sondheim-Hugh Wheelera, u Nokia teatru na njujorškom Times Squareu.