Tamna strana prošlosti
98

Glumica Jessica Alba s 15 godina bila oteta, a nevinost izgubila sa starijim muškarcem

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prelijepa glumica Jessica Alba važi za jednu od najskromnijih i najprofinjenijih holivudskih zvijezda. Iako uvijek zrači pozitivnom energijom, njen život uopće nije bio lak. Glumica se zbog teškog djetinjstva odlučila za život koji je daleko od očiju javnosti.

Naime, sa samo 15 godina ova glumica bila je oteta. U zatočeništvu je provela 14 sati prije nego je pronađena zavezana u gepeku automobila. O ovoj otmici glumica nikada nije javno govorila, piše The Sun.

U toku snimanja svoje prve serije Flipper 1996. godine počela je dobijati čudne pozive koje je ignorirala misleći da se neko šali s njom. Ubrzo nakon toga je oteta.

Kada je pronađena zavezana u gepeku automobila, odvedena je u policiju na saslušanje. Međutim slučaj nikada do kraja nije rasvijetljen jer je Jessica odbila odgovoriti na pitanja o otmici.

No, ovaj događaj nije bila jedina trauma u njenom djetinjstvu.

Jessica je bila ozbiljno bolesna kao dijete, imala je astmu, pneumoniju više puta svake godine, patila je od poremećaja hiperaktivnosti i opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

Iako je rođena u katoličkoj porodici, crkva je osuđivala njen izgled.

"Sjećam se da me je u crkvi jedan stariji muškarac želio udariti, a moj pastor je kazao da je to zbog toga što nosim provokativnu odjeću, iako to nije bilo tačno. Zbog toga sam se osjećala krivom što sam bila poželjna suprotnom spolu. Stidjela sam se svog tijela", rekla je Jessica.

Budući da se fizički razvijala brže od svojih vršnjakinja, često je trpjela i zlostavljanje kolega u školi, koji su je nazivali droljom.

Zbog godina psihičkog zlostavljanja Jessica je patila i od poremećaja ishrane. I nikada nije vjerovala da je lijepa žena.

Jessica je odrastala u strogo religioznoj porodici koja nije podržavala seks prije braka. Jessica je u tinejdžerskoj dobi izlazila s momcima, ali nikada nije spavala ni sa jednim od njih.

Što je bivala starija, sve više je sumnjala u svoja religijska uvjerenja. Najveći razlog bio je biseksualni muškarac s kojim se družila.

"Toliko sam ga zavoljela da sam pomislila da nema šanse da samo zbog toga što je biseksualan ide u pakao. Kada sam to ispričala svojim kršćanskim prijateljima oni to nisu odobrili. Bilo im je uvrnuto", rekla je Jessica.

Kad je snimala film "Dark Angel" upoznala je Michalea Weatherlyja s kojim je bila u četverogodišnjoj vezi. Na njen dvadeseti rođendan Michael ju je zaprosio unatoč neodobravanju njenih roditelja i razlici od 12 godina.

No, tri godine nakon vjeridbe su raskinuli.

"Bila sam veoma mlada kada sam započela vezu s njim. Imala sam samo 18 godina. Bila sam djevica. Znala sam da želim biti zaljubljena u osobu s kojom ću prvi put spavati, jer gotovo svi koje sam znala su se nakon prvog seksualnog iskustva osjećali loše", rekla je Jessica.

Nakon ove veze Jessica je imala kratke romanse s Markom Wahlbergom i Derekom Jeterom, koje je opisivala kao fine momke.

Sadašnjeg supruga Casha Warrena Jessica je upoznala dok je snimala film "Fantastic Four" 2004. godine.

Vjenčali su se 2008. godine, a ubrzo potom su dobili i prvo dijete.

Jessica se nakon toga povukla iz javnosti, a od 2012. godine imala je samo jednu važnu ulogu i to u nastavku filma "Sin City's Sequel".

Sada je Jessica postala poslovna žena i majka troje djece, kćeri Honor i Haven te sina Hayesa.

Njena kompanija The Honest Company sada vrijedi nevjerovatnih milijardu dolara. Glumica ima platu od 270 miliona funti, što je čini četvrtom najplaćenijom glumicom svih vremena. Ispred nje su Sandra Bullock, Jane Fonda i Angelina Jolie.

Međutim, uprkos velikom bogastvu i karijeri, Jessica najviše uživa u normalnom načinu života, a na njenoj listi prioriteta na prvom mjestu je njena porodica.