Showbiz
0

Glumica filma "Juno" neće glumiti u novom hororu

Sarajevo-x.com
Ellen Page, glavna glumica filma „Juno“, dobitnika Oscara za najbolji scenarij, izgubila je glavnu ulogu u hororu zbog prezauzetosti u posljednje vrijeme, objavio je BBC.

Page, koja je bila nominovana za Oscara u kategoriji glavne ženske uloge, nije u mogućnosti da se pojavi u naslovnoj ulozi u filmu „Drag Me To Hell“, iz razloga što je snimanje filma odgođeno, objavio je poznati američki časopis Variety.

Snimanja nekih filmova su odgođena za kasnije kako bi se izbjegli mogući štrajkovi glumaca.

Mladoj glumici Page popularnost je naglo porasla nakon naslovne uloge u filmu „Juno“ te je već potpisala brojne ugovore za uloge koje predstoje.

„Pošto su mnoge druge produkcijske kuće već započele sa snimanjima, prije predviđenog štrajka Screen Actors Guild, mi smo produkciju našeg filma morali odgoditi“, objasnili su predstavnici produkcijskih kompanija, zaduženih za film „Drag Me To Hell“.

Glumačke zvijezde poput George Clooneya i Meryl Streep požuruju predstavnike grupe Screen Actors Guild da započnu pregovore za nove ugovore kako bi spriječili štrajkove.

Trenutni ugovori glumaca ističu 30. juna ove godine.

Mlada glumica Page glumit će u filmu „Smart People“, pored iskusnih Dennisa Quaida i Sarah Jessica Parker, a američka premijera se očekuje sljedećeg mjeseca.