Antikršćanska pristranost
42

Glumac Rainn Wilson optužio Hollywood: Čim sam vidio da čita Bibliju, znao sam da će biti negativac

D. J.
Foto: Imdb
Foto: Imdb
Glumac Rainn Wilson najpoznatoji po ulozi Dwighta Schrutea u seriji "The Office" smatra kako postoji "antikršćanska pristranost u Hollywoodu", a to tvrdi nakon što je pogledao posljenju epizodu serije "The Last of Us".

Naime, u posljednjoj epizodi kršćanski propovjednik, koji predvodi skupinu kanibala, svoje postupke opravdava citatima iz Biblije, a u jednoj sceni pokušava seksualno napastovati glavnu junakinju serije Ellie.

"Mislim da u Hollywoodu postoji antikršćanska pristranost. Čim je lik Davida u 'The Last of Us' počeo čitati iz Biblije, znao sam da će biti užasan negativac. Može li u seriji biti propovjednik koji čita Bibliju, a koji je zapravo pun ljubavi i ljubazan?" napisao je Wilson na Twitteru, a mnogi su se s njim složili.

"Kleveta kršćanstva postala je najneoriginalniji i najistrošeniji klišej u pričama filmova i TV serija. Njegova rasprostranjenost mnogo je više od pristranosti prema cijelom narodu, namijenjena je potkopavanju vjere i pozicioniranju sekularno orijentiranih kao jedinih s altruističkim namjerama", smatra je Daniel Garza, predsjednik Inicijative LIBRE.

"Vraća se na gospodina Collinsa u Austeninom Ponosu i predrasudama. Propovjednik je gotovo uvijek prikazan u negativnom svjetlu. Također vrijedi i za Hollywood danas", napisao je na Twitteru izvršni direktor New Christendom Pressa Eric Conn.

"Naginjem ulijevo, ali 'The Last of Us' me ipak nekoliko puta natjerao da zakolutam očima holivudskim besmislicama. Morao sam prestati gledati", komentirao je novinar Mediuma Sean Kernan.

Wilson je također dodao da on uopće nije kršćanin, ali da stoji kod svoje tvrdnje.