Mora u karantin
0

Glumac Mark Wahlberg stigao u Australiju: Samoizolacija u luksuznom mjestu Byron Bay

E. Sk.
Wahlberg: Insistirao da sa sobom nosi i vlastitu opremu za teretanu
Wahlberg: Insistirao da sa sobom nosi i vlastitu opremu za teretanu
Glumac Mark Wahlberg boravi u Australiji radi snimanja reklame za jednu poznatu firmu, no prije toga mora proći određena pravila.

Australske vlasti ne žele se kockati sa širenjem zaraze koronavirusom pa svaki putnik dolaskom u njihovu zemlju mora proći karantin od dvije sedmice.

Australske vlasti odredile su i mjesto u kojem Wahlberg sa svojim timom treba odraditi karantin, ali luksuzni hotel koji su nudili glumcu nije bio dovoljno dobar pa je od vlasti tražio i dobio dozvolu da se s timom samoizolira u luksuznom mjestu Byron Bay na obali.

Samoizolacija u ovom mjestu je pravi luksuz, ali u cijenu je uključena i danonoćna zaštita koju čine dva policajca, a koja će osim čuvanja glumca paziti i da on poštuje protokol karantina.

U pripravnosti je i privatna hitna pomoć, a povlačenje će sa svim dodatnim troškovima Wahlberga ili producentsku firmu koštati gotovo pola miliona dolara.

Iako će u Australiji boraviti samo dvije sedmice, bivši frontmen hip-hop sastava Funky Bunch insistirao je na tome da sa sobom nosi i vlastitu opremu za teretanu.

Inače, Byron Bay je za vrijeme pandemije postao omiljeno mjesto slavnih pa su tamo preselili Chris i Liam Hemsworth, Zac Efron, Olivia Newton-John te Isla Fisher i Sasha Baron Cohen.