Nikad ne skida prsten
28

Glumac Mark Harmon otkrio tajnu dugovječnosti svog 32. godine dugog braka s Pam Dawber

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumac Mark Harmon ovog mjeseca slavi 32 godine braka s glumicom Pam Dawber, ova brojka je doista impresivna i iz razloga što su holivudski brakovi obično kratkog daha i nekako se krši sa svim holivudskim standardima.

Mnogi su se pitali kako im je uspjelo očuvati brak, po prvi put je jedan od najpoželjnijih muškaraca svih vremenam, za magazin People, izjavio da su njihove zrele godine u kojima su se vjenčali (oboje su imali po 35 godina) krivac što je njihov brak dugovječan.

"Oboje smo imali po trideset i pet godina kada smo se vjenčali, vjerovatno smo bili ozbiljniji i pametniji i nismo imali vremena da se bavimo glupim stvarima", rekao je Harmon za People.

Njih dvoje upoznali su se preko zajedničkog prijatelja, a u martu 1987. godine vjenčali su se na intimnoj ceremoniji na kojoj su prisustvovali samo njihovi najbliži prijatelji i članovi porodice.

Glumica Dawber, koja je ostala upamćena po ulogama u "Mork and Mindy" i "My Sister Sam", kasnije je napravila pauzu od glume kako bi se usredotočila na podizanje dvojice sinova, Seana i Tya.

Ono što je interesantno jeste da su godinama uspjeli sačuvati svoj privatni život.

"To čak nije ni izbor. To je ono što jesmo. Volimo biti doma. Mi čak nemamo profile na Twitteru ili Facebooku. I naši sinovi su takvi. Mi jesmo glumci i zaradili smo dosta novca na osnovu glumačkog posla, ali nama jednostavno nije prirodno da budemo stalno pod budnim okom javnosti", rekao je Harmon za TV Insider.

Herman je jedan od onih muškaraca koji nikada ne skida svoj vjenčani prsten za koji se vjeruje da je nekada pripadao njegovom djedu.

"Nosim ga stalno. Volim biti siguran da imam nešto na prstima jer sam ponosan što sam i za koga sam oženjen. Jako sam ponosan na nju", rekao je Harmon za svoju suprugu Pam Dawber.