Showbiz
0

Glumac Jackie Chan dobija planinu sa svojim imenom

FENA
Jackie Chan
Jackie Chan
Kirgistan je obećao Jackiu Chanu, holivudskoj zvijezdi akcionih filmova s borilačkim vještinama, da će u njegovu čast njegovim imenom nazvati jednu planinu ukoliko dođe na filmski festival koji se održava u toj maloj planinskoj zemlji u centralnoj Aziji.

"Kineska ambasada nas je obavijestila o mogućem dolasku popularnog glumca Jackia Chena. Kada bude došao, poklonit ćemo mu planinu", izjavio je Bolot Čamčiev, organizator filmskog festivala u Isik-Kulu (na sjeveru zemlje), koji će biti održan od 3. do 9. septembra.

Kirgistan, čija se gotovo polovina teritorije nalazi na više od 3.000 metara nadmorske visine, neke planinske vrhove već je nazvao po bivšem ruskom predsjedniku Borisu Jeljcinu i ruskom filmskom reditelju Sergeju Gerasimovu.

Jackie Chan, koji potječe iz Hongkonga, u Holivudu se nametnuo kao "stručnjak" za akcione filmove s borilačkim vještinama, prenio je Tanjug.

Kirgistanski ministar finansija Akiklbek Jarapov izjavio je krajem prošle sedmice da je spreman festivalu u Isik-Kulu odobriti potrebne iznose kako bi postao konkurent festivalu u Kanu.