Oglasio se na Instagramu
0

Glumac Ian Ziering se potukao s grupom motociklista dok mu je kćerka bila u automobilu

D. B.
Američki glumac Ian Ziering, najpoznatiji po ulozi u TV seriji "Beverly Hills, 90120" učestvovao je u tučnjavi u Los Angelesu proteklog vikenda.

Incident se dogodio u ulici Hollywood Boulevardu, a snimak je objavio magazin TMZ. Na snimku se vide vozači malih motocikala koji su okružili Zieringovo vozilo, a potom je glumac odlučio izaći te je udario jednog od njih. Tada je situacija eskalirala pa su se i drugi uključili u fizički obračun.

Ziering je tako protiv sebe imao grupu ljudi i uzvraćao je udarce dok je pokušavao pobjeći na sigurno.

Očevici su snimali tučnjavu, no niko od njih nije intervenisao kako bi pomogao glumcu. U konačnici je pobjegao na Hollywood Walk of Fame, pločnik poznat kao holivudska staza slavnih. Kasnije se vratio u svoj automobil i nije pozvao policiju.

[TWITTER]1741941741731651603[/TWITTER]

Potom se oglasio na društvenim mrežama, gdje je objasnio situaciju.

"Doživio sam alarmantan incident koji je uključivao grupu na mini motociklima. Dok sam stajao u gužvi, mom automobilu je agresivno prišao jedan od motociklista, što je dovelo do uznemirujućeg sukoba. U namjeri da procijenim eventualnu štetu, izašao sam iz automobila. To je nažalost preraslo u fizički sukob u koji sam se upustio kako bih se zaštitio. S olakšanjem mogu reći da smo moja kćerka i ja nepovrijeđeni, no duboko sam zabrinut zbog sve veće smjelosti takvih grupa koje remete javnu sigurnost i mir. Ova situacija naglašava šire pitanje huliganizma na našim ulicama i potrebu za efikasnim odgovorom organa za provođenje zakona na takvo ponašanje. Kao građanin i roditelj smatram neprihvatljivim da se grupe mogu ovako ponašati i izazivati strah i haos, dok se odgovor nadležnih čini nedovoljnim. Oduvijek sam bio zagovornik suprotstavljanja zastrašivanju i nedoličnom ponašanju, a ovaj incident učvršćuje moje uvjerenje u važnost lične sigurnosti i sigurnosti zajednice. Moramo se pozabaviti osnovnim problemima koji dovode do takvog ometajućeg ponašanja i osigurati da naše ulice budu sigurne za sve. Pozivam gradske zvaničnike i organe za provođenje zakona da preduzmu odlučne mjere protiv takvog bezakonja te da osiguraju neophodne resurse za sprečavanje budućih pojava. Zahvalan sam svojoj porodici, prijateljima i fanovima na podršci. U ovakvim izazovnim trenucima snaga i ujedinjenost naše zajednice je ključna. Sretna Nova godina", napisao je Ziering.