Osuđen za silovanje
37

Glumac Danny Masterson smješten u privilegiranu skupinu u zatvoru, tu će provesti prva tri mjeseca

L. R.
Danny Masterson (Foto: Shutterstock)
Danny Masterson (Foto: Shutterstock)
Plan za prva tri mjeseca zatvora za glumca Dannyja Mastersona objavljen je prije nekoliko dana, a kako su mediji saznali glumac će biti u privilegiranom dijelu ove ustanove.
Naime, svoju zatvorsku kaznu počeo je služiti u državnom zatvoru u Kaliforniji, a smješten je skupinu pod nazivom "privilegirana skupina U", koja zabranjuje posjete porodice i pristup ličnoj imovini, a istovremeno ograničava pristup zabavnim sadržajima u zatvoru.

TMZ izvještava da je Mastersonu dopušten jedan telefonski poziv tokom prve sedmice u zatvoru, a nakon toga ograničen je na jedan poziv mjesečno sve dok je u povlaštenoj skupini.

Također, potvrdili su da će Masterson i dalje imati pristup zatvorskom dvorištu i rekreacijskim uslugama, ali neće dobiti svoje pune zatvorske povlastice dok se ne završi proces klasifikacije, što bi moglo potrajati do 90 dana.

Navodno se nada zbog žalbe koju je podnio u novembru. Masterson je dugo tvrdio da je nevin, ali nije svjedočio u sudskom postupku.

Podsjećamo, sud je proglasio Mastersona krivim za dvije od tri tačke optužnice za silovanje. Sud nije mogao donijeti presudu o trećoj optužbi za silovanje, koju je podnijela bivša, dugogodišnja djevojka. Masterson je u septembru osuđen na 30 godina zatvora do doživotne robije, a imat će pravo na uvjetni otpust nakon što odsluži 25 godina i šest mjeseci.