U filmu "The Whale"
85

Gluma nije nimalo lagan posao: Kako je Brendan Fraser postigao izgled čovjeka od 270 kg

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Brendan Fraser otkrio je da mu je bilo potrebno osam vreća leda da bi se ohladio dok je nosio protetičko odijelo tokom snimanja filma "The Whale" u kojem glumi bizarno gojaznog profesora književnosti.
Fraserov povratak glumi u psihološkoj drami Darena Aronofskog trenutno privlači pažnju, a mnogi špekulišu o mogućem Oscaru za 54-godišnjaka.

Glumac je nedavno za Variety govorio o svojoj prilično iscrpljujućoj transformaciji u Charlieja, povučenog i gojaznog profesora književnosti.

Od njega se tražilo da nosi protetičko odijelo teško od 50 do 90 kilograma, a uz čiju pomoć je stvaran lik gojaznog Charlieja.

Adren Morot, direktor šminke i protetike na snimanju kazao je da htio da se "Fraser nastani u tijelu čovjeka koji ima stotine kilograma".

"Ono što je važno je da dizajn šminke i svih pratećih aparata pošutje zakone gravitacije", kazao je te priznao da je to dovelo do 45 dana mučenja za Brendana.

Morot je otkrio i da su mu kako bi se ohladio bile potrebne ogromne vreće za led, na šta je Fraser dodao da je njegovo tijelo "istopilo osam vreća".

Glumac je u ranijem intervjuu za Vanity Fair kazao da je htio "potpuno nestati" u toj ulozi.

Radnja filma prati Charlieja koji se bori s gojaznošću te se pokušava ponovno povezati sa svojom 17-godišnjom kćeri. Premijera filma je održana na ovogodišnjem Venecijanskom festivalu, a glumačka postava pored Frasera uključuje omiljenu Sadie Sink iz "Stranger Thingsa", Hong Chaua, Samanthu Morton i Tyja Simpkinsa.