Showbiz
0

Gisele Bundchen negirala da prima isključivo eure

FENA
Euri? Dolari? Funte? Gisele Bundchen insistira da je savršeno sretna sa svim tim valutama, ponovo negirajući izvještaje da je brazilski supermodel okrenula leđa slabom američkom dolaru u korist evropske valute.

Bundchen - poznata američkim ljubiteljima sporta kao djevojka quarterbacka Toma Bradyja - mjesecima se bori da negira izvještaje kako insistira da joj se isplaćuje u eurima, valuti koja je u porastu u odnosu prema dolaru.

"Priča o euru je laž. Radim s mnogim međunarodnim kompanijama, zarađujem novac u raznim valutama, to je sve", izjavila je ona za brazilske novine O Globo, prenosi AP.

Nezadovoljstvo je u porastu u Brazilu zbog slabog dolara i štete koju izaziva najvećoj južnoameričkoj ekonomiji. Vrijednost brazilskog reala skoro se udvostručila prema dolaru u proteklih pet godina, čineći skupljim lokalne izvozne proizvode za Amerikance.

Bundchen, jedna od najbogatijih manekenki svijeta, bila je glavna atrakcija na Fashion Weeku u Riju koji je otvoren u utorak. Ona je prikazala tri modela i izazvala je veliki aplauz kada se pojavila u mini suknji bež boje.

O Globo piše da je Bundchen postavila pravilo za intervjue s njom: nema pitanja o njenom dečku.