Showbiz
0

Gisele Bundchen: Ko je još djevica?

Sarajevo-x.com
Jedna od najljepših žena i najuspješnijih manekenki na svijetu, Gisele Bundchen našla se usred javne rasprave o kontracepciji i seksualnom ponašanju u njenoj domovini. Tom prilikom Gisele je komentirala stav crkve o abortusima i kontroli rađanja rekavši da svaka žena ima pravo izbora.

Gisele je uzor za mnoge mlade djevojke u Brazilu, najvećoj rimokatoličkoj državi na svijetu. Debata o seksualnim pitanjima započela je nakon posjete Pape Benedicta prošlog mjeseca.

Brazilska ljepotica je u intervjuu za novine "Folha de S.Paulo", komentirajući javnu raspravu kazala, da je crkva svoje zakone donosila prije nekoliko stoljeća te da se tada od žena očekivalo da budu djevice.

"Danas više niko nije djevica kada uđe u brak. Pokažite mi nekoga ko je nevin molim vas!", rekla je manekenka u intervjuu.

Kada je u pitanju abortus, Gisele je također iznijela svoj jasan stav. "Svaka žena ima pravo da odluči šta je za nju najbolje. Ukoliko misli da finansijski ili emotivno nije u stanju podizati dijete, zašto bi onda rađala", objasnila je Gisele.

Manekenka je u Rio de Janeiro došla zbog tamošnje Sedmice mode. U istom razgovoru pričala je otvoreno i o kontracepciji. "Zaista je smiješno pokušati zabraniti kontracepciju. Pomislite samo na sve spolno prenosive bolesti koje haraju", dodala je manekenka.