Koristi posao za pomoć
99

Gigi Hadid obećala da će sav zarađeni novac od ovomjesečnih revija donirati Ukrajini

N. O.
Gigi Hadid na Paris Fashion Weeku (Foto: EPA-EFE)
Gigi Hadid na Paris Fashion Weeku (Foto: EPA-EFE)
Gigi Hadid obećala je da će svoju zaradu od ovosezonskog Fashion Weeka donirati Ukrajincima koji su pogođeni usljed ruske invazije, ali i da će nastaviti podržavati one koji proživljavaju isto u Palestini.

"Obećavam da ću donirati svoju zaradu od revija za jesen 2022. za pomoć onima koji pate od rata u Ukrajini, kao i da ću nastaviti podržavati one koji proživljavaju isto u Palestini", napisala je Hadid na Instagramu u nedjelju, dodajući da prati stope manekenke Mice Arganaraz.

Manekenka je objasnila da, iako ne može da kontroliše kada mora da radi, ima autonomiju nad time kako može koristiti svoj posao za dobro.

"Imati određeni raspored za mjesec mode značio je da moje kolege i ja često predstavljamo nove modne kolekcije tokom srceparajućih i traumatskih vremena", napisala je.

"Nemamo kontrolu nad većinom naših radnih rasporeda, ali bismo željeli hodati 'za' nešto", naglasila je manekenka.

Hadid, koja je prema Forbesu jedna od najplaćenijih manekenki na svijetu, rekla je da misli na one koji se bore sa "ljudskom nepravdom" i da rat povređuje nevine.

"Naše oči i srca moraju biti otvoreni za svu ljudsku nepravdu. Neka svi vidimo jedni druge kao braću i sestre, izvan politike, izvan rase, izvan religije. Na kraju krajeva, nevini životi plaćaju rat, a ne vođe”, napisala je.

"Dalje ruke od Ukrajine. Dalje ruke od Palestine", poručila je.

Nekoliko obožavatelja i drugih modnih ljubitelja u komentarima je pohvalilo Hadid za njenu velikodušnost, a između ostalog i manekenka Arganaraz, koja je ranije najavila svoj plan da donira svoju platu za tu svrhu.